koirat

koirat

22. syyskuuta 2012

Syyskuun kisailut

Ja agikisaaminen jatkui - itseasiassa elo-syyskuussa tuli kisattua viitenä viikonloppuna peräkkäin! Hermannin kanssa joka viikonloppu ja Pii kisasi niistä kahtena. Huh! Tällaista "kisaputkea" ei ole ollut sitten vuoden 2006. No sitten niitä tuloksia:

Lappeenrannan Agility Urheilijoiden agikisat 25. ja 26.8.2012. Tuomarina Sami Topra.
Pipsan kisat olivat lauantaina. Kokeilin nyt lähtöä niin, että vei Piin irti lähtöpaikalle. Radan profiili suosi tätä, ja vaikka Pii taas ennakoikin lähdön, niin ennätin ohjaamaan sitä kolmannelle esteelle :) Tulokseksi agiradalta tuli 10, aika -3,26 : pitkällä hyppysuoralla viimeiseltä aidalta tuli kielto ja kepeiltä vitonen eli tuohon aikaan otettiin vielä kepit uudelleen, kun Pii lopetti eka kerralla pujottelun kesken! Hypäri menikin sitten pieleen. Yritin jättää Piin lähtöalueen ulkopuolelle maahan, mutta pieni liike radalle päin ja Pipsa lähti - eikä Sami ehtinyt antamaan meille lähtölupaa! eli se oli HYL jo ennen radan suorittamista....

Hermannin vuoro oli sunnuntaina. Agiradalla kohtaloksemme koitui puomin jälkeen putken väärä pää. Hypärillä tunnelma oli mahtava, kaikki kannustivat. Hermanni suoritti rataa upeasti, mutta kolmanneksi viimeisellä esteellä tuli kielto huonon ohjauksen vuoksi, joten tulos 5 ja aika +3,02 = 8,02. En tiedä, olisimmeko ennättäneet ihanneaikaan, vaikka tuota kieltoa ei olisi tullut???

Sitten oma seuran kisat 1. ja 2.9.2012 Ruokolahdella. Tuomarina Anne Viitanen.
Nyt Hermanni aloitti lauantaina ja kahdella hyl-agiradalla. Jostain syystä H valitsi kummallakin radalla puomin kun putkeen olisi pitänyt mennä!! Tuntuma ohjaukseen oli kateissa. No hypäriltä saatiin kuitenkin tulos yhdellä putkikiellolla eli 5 ja aika -2,74 (etenemä 3,74 m/s) eli ihan ok, kun ottaa huomioon kiellon korjaamisen.

Ja sitten Pipsa: nyt vein Piin lähtöalueelle hihnassa. Agiradalta tuli kielto heti eka esteeltä, Pii meni ohi. Radalta tuli vielä yksi kielto lisää (en muista mistä), mutta yhtään rimaa ei pudonnut ja kaikki kontaktiesteet suoritettiin hienosti! Tulos 10, aika - 4,40 (3,30 m/s) eli hyvä vauhti kielloista huolimatta :)
Ja sitten hypäri: yksi kielto ja yksi rima alas. Nyt radan puolivälissä tuli sellainen taistelumieli; minä ohjaan minne mennään eikä Piin tarvitse komentaa minua ja sen jälkeen rata meni upeasti. Tulos siis 10, aika -10,08 (4,21 m/s) :)
Hermanni WUOKS:n kisoissa ( kuva Mirkka Kalmari)

Pipsa tarkkana (kuva Mirkka Kalmari)

 
ja itse talkoilin samana päivä,kun Pipsan kanssa kisasin (kuva Mirkka Kalmari)



 Ja sitten vielä yhdet kisat Hermannin kanssa Pyhtäällä 9.9.2012. Tuomarina Tuija Kokkonen
Eka agiradalta puomin montaktivirhe ja yksi kielto eli 10, aika + 1,14 ( 3,35 m/s) = 11,14. Toiselta agiradalta hyl, jota ennen oli taas puomin kontaktivirhe ja yksi kielto. Hypärille yritin koota itseni, jotenkin vaan koko kisaaminen tuntui "tahmealta" eikä H:n vauhti ollut normaali. Hyppyradalta tulos 0 , aika -2,29 ( 3,78m/s), sij 6. HUH!!

15.-16.9. kävin koirien kanssa Taipalsaaren Haukkulaaksossa seuramme järjestämällä leirillä. Immosen Paula koulutti lauantaina agilityohjaustekniikkaa pienryhmissä. Piin kanssa onnistui kuviot, kun saatiin apuohjaajalta apuja. Mutta oli kivaa! Lisäksi Suonion Sari ohjasi meille tokon alokasluokan liikkeet agiharkkojen jälkeen. Iltaohjelmassa Hermanni voitti kasvattajansa Astan kanssa ketteryyskisan :) Ja illalla saunottiin, syötiin, juotiin ja uitiin. Seuraavana päivänä Topran Sami tuli kouluttamaan meitä kouluttajia eli kävimme pikaisesti läpi koulutusohjaajan peruskurssin (agility).

 20.9.2012 Wuoksen Agility Urheilijoiden seuramestaruuskisat, tuomarina Anne Lind.
Hermanni oli loistava, ohjasin radan eri tavalla, kun olin harjoitellut, mutta silti se tuntui hyvältä, sujuvalta, mahtavalta! Joten H teki puhtaan radan ja voitti!!!! Olen harrastanut agilitya 10 vuotta ja nyt vihdoin viimein onnistui kotikisassa täydellisesti!! Hermannista tuli minien Seuramestari 2012!

Piin kanssa oli matkassa huonoa onnea - kun odotimme vuoroa radalle, seuraava koirakko tulikin halliin sisään ja aivan meidän taakse! Belggari rähähti ahtaassa tilassa Piille ja Pii tietysti takaisin. Rauhoita siinä sitten itsesi lähtötilanteeseen eli jo lähdöstä lähtien rata oli katastrofi. Pii tiputteli rimoja, kieltäytyi hyppäämästä tai menemästä putkeen ja ratahenkilöt jäivät jalkoihin, kun eivät ehtineet korjata pudonneita rimoja. Minä vaan huutelin, että pois alta, me tulemme!!!!! Voi luoja, mikä rata!

Nyt sitten rauhoitutaan kisaamisesta (ainakin melkein, yksi juttu on vielä jäljellä). Piin sterilointi odottaa lokakuun alussa, joten tauko tulee aivan varmasti treenaamiseen. Lisäksi koiraperheeni saa uuden jäsenen, Amorosan Saimin. Saimi tulee samasta kennelistä mistä Hermannikin on. H taitaa olla isoeno Saimille eli ovat sukua emän puolelta.
Saimi 5 vk


Teemu ja Saimi

Amorosan Saimi, 3,5 vk ( kuva Outi Harju)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti