koirat

koirat

13. elokuuta 2016

Paimennusta, agilitya ja Hurman eka virallinen näyttely!

Voi  että, taas on ehtinyt  tapahtua vaikka mitä. Yritän tehdä jonkinlaisen päivityksen tapahtumista viimeisen kuukauden ajalta.....

Sunnuntaina 17.7. Hurma kävi Kuopiossa Koiranotkon tilalla paimennuksen taipumuskokeessa. Kokeessa oli mukana  kaksi Hurman veljeä - Riku ja Ringo sekä 8 muuta pyrriä! Oli upeaa nähdä koirien erilaista toimintaa lampaiden kanssa. Hurman paimennustaipumustestin tuloksissa luontaiset omaínaisuudet kuvaavat hyvin sitä tällä hetkellä - hajujen maailma vie pientä pyrriä. Lampaat eivät juuri kiinnostaneet Hurmaa ja testiä suositeltiin uusittavaksi.
kuvat Teija Sonni


Lauantaina 30.7. kisasin sheltti Saimin kanssa Varkaudessa medi 1:ssä. Tuomarina oli Salme Mujunen, joka oli tehnyt kivat radat. Hypäri oli kuin Saimille tehty - suoraan eteenpäin ja käännökset tapahtuivat putkien kautta, mutta - Saimi ei suostunut menemään keppejä! Ikäänkuin ei olisi ikinä kuullutkaan, mitä sana "kepit" tarkoittaa! Ennen agilityrataa kävimme harjoittelemassa keppejä radan ulkopuolella ja lopulta Saimi "muisti" jutun. Agilityradalla Saimi haki kepit hyvin ja teki ne loppuun, mutta koska radan alussa ollut keinu oli jo peloittanut Saimia, niin radan lopussa olevaa puomia Saimi ei tehnyt :(   Voi pieni arkajalkaa!

Sunnuntaina 31.7. suuntasin sitten Hurman ja Saimin kanssa Parikkalaan mätsäriin, koska olin ilmoittanut molemmat viralliseen näyttelyyn elokuussa. Kumpikin koira esiintyi tosi hyvin.
Saimi pienten pun 3.

Hurma isojen pun 5.
LAU:n agilityn epiksissä 6.8. Hurma oli möllliradalla 2. , Tulos 10 (kaksi kieltoa) aika - 7,38.
Sekä Saimille että Hurmalle ykkösten episradalta hyl.

LPR ryhmänäyttely 13.8.2016 , Elena Ruskovaara
Sheltti Saimi elämänsä toisen kerran näyttelyssä!
"Tänään pehmeässä kesäkarvassa esiintyvä reipas narttu, jonka sukupuolileima erityisesti päässä pitäisi olla selvempi. Isot, voimakkaat, taittuvat korvat. Ilme saisi olla leppoisampi, kuono paremmin täyttynyt ja otsapenger selvempi. Hyvä kaula ja takaosa. Vähän pehmeät ranteet ja etuosa saisi olla paremmin kulmaantunut. Varma-asentoinen häntä. Vähän korkeat etuliikkeet ja kapea takaa. Esiintyy ja esitetään hyvin. " AVO H

Pyrri Hurmalle menin "hakemaan" sitä H:ta, mutta Hurma saikin ihan jotain muuta!
"Erinomainen tyyppi. Hyvä luusto. Sopivat takakulmaukset. Turhan etuasentoinen etuosa. Oikeamallinen, ilmeikäs, hyvä pää. Hiukan raskaat korvat. Häntä saisi olla tyylikkäämpi liikkeessä. Hyvät, sujuvat liikkeet, vähän kapea takaa." ERI, NUK1, SA, PU SERT ja ROP !!!
kuvat Claudia Ottka
Ja vaikka nyt ei auspai Pipsasta ja sheltti Hermannista olekaan kilpailupäivityksiä, niin Pii jatkaa rallytokoaharjoittelua; tavoitteenamme on osallistua syksyllä Kymen kennelpiirinmestaruus-kilpailuhin Avo-luokassa.
 Ja Hermanni "harrastaa" agia edelleen pienimuotoisesti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti