koirat

koirat

30. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Uskomattoman paljon näitä pieniä hetkiä on sisältynyt vuoteen 2016!
Tässä lyhyesti (?) yhteenvetoa kunkin koiran kohdalta:

Shetlanninlammaskoira Hermanni, lauman vanhin, täytti 12 vuotta 11.4.2016.
Hermanni kisasi viimeisen virallisen agilitykisansa 25.3.2016. Näin Hermannille tuli täyteen 10 vuotta virallista agilitykisauraa. Kilpailu-uransa aikana Hermanni sai kaksi agilitysertiä  (2012 ja 2013), piirinmestaruus yksilöhopean 2013 sekä piirinmestaruus minijoukkuekullan 2014. Epävirallisella puolella saavutimme 2015 Agirodussa miniluokassa senioriohjaajien 3. sijan sekä joukkuekilpailussa minijoukkueen hopeaa!
Hermanni voi tällä hetkellä hyvin. Hermannin kuuroutuminen hieman haittaa, ja säikyttääkin välillä, mutta muuten palo agilityyn on vielä tallella pienellä koiralla.
Syyskuussa 2016 seuramestaruuskisassa Hermannin tulos 0, aika + 2.57, sij 4. :)
25.3.2016 Hermannin viimeiset viralliset agilitykisat
Australianpaimenkoira Pipsa täytti 8 vuotta kesällä, eli on nyt veteraani! Mitään ihmeellisempiä tavoitteita Piin kanssa ei ollut tälle vuodelle. Säännölliset agilitytreenit loppuivat keväällä 2016, muutama agilityrata juostiin kesällä ilman mainittavampia tuloksia.
Mutta sitten agilityharkkojen tilalle tulikin viikottaiset rallytokotreenit kivassa seurassa.  Ja kuin vähän huomaamatta kisasimmekin syksyllä 2016 kaksi kertaa RT:n AVO luokassa; kaksi hyväksyttyä tulosta ja RTK 2! 
 


Shetlanninlammaskoira Saimi, 4 v steriloitiin tammikuussa 2016. Juhannuksena Saimi teki ensimmäisen starttinsa virallisissa agilitykisoissa Tanhuvaarassa. Ongelmana Saimilla on "hyytyminen" jossain vaiheessa rataa. Yleensä rata sujuu hyvin siihen asti, kunnes Saimille tulee epävarmuus ja koira pysähtyy kesken radan. Silti kaksi palkintosijaakin saavutimme noissa 12 kisassa, jotka juoksimme 2016; Imatralla hyppyradalla 3. ja Lohjalla 1. Saimi pärjäsi myös match show'ssa useamman kerran :)
Lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoira Hurma, 20 kk nyt vuoden 2016 lopussa.
Tammikuussa käytiin Lahdessa pentunäyttelyssä ja elokuussa sitten ryhmänäyttelyssä. Ryhmiksessä  Hurma yllätti: serti ja ROP! 
Paimennustakin käytiin kokeilemassa heinäkuussa, mutta Hurmaa kiinnosti enemmän lampaiden jätökset kuin itse lampaat :)
Tammikuussa aloitimme agilityn pentukurssilla ja jatkoimme siitä jatkokurssille. Epävirallisia agilitykisoja ollaan käyty muutamia, kohtuullisella menestyksellä. 
Mutta täysi yllätys oli keväällä rallytokossa pärjääminen. Hurma oli juuri täyttänyt vuoden, kun kisasimme ensimmäisen kerran! Ja kolme peräkkäistä ALO-luokan kisaa toi tulokseksi RTK 1. Lokakuussa piirinmestaruuskisoissa Hurma starttasi AVO-luokassa tuloksella 93, sij. 3. Sen jälkeen ei homma sitten toiminutkaan ja nyt keskitytään harjoittelemaan seuraamista ja muita tokojuttuja. 
Näiden lisäksi kävimme nosework -kurssin ja harjoittelemme sitä epäsäännöllisesti. 
Niin ja Hurma kuvattiin syyskuussa:
 


RTK 1


Tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2017!


 Myönteisesti ajatteleminen tarkoittaa,että uskoo onnistumiseensa. Vain hän, joka uskoo onnistumiseensa, pyrkii siihen kaikin voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti