koirat

koirat

29. joulukuuta 2018

Vuosi 2018 - agia, rallya ja valokuvausta

Yhteenvetoa kuluneesta vuodesta 2018:

Pyrri Hurma siirtyi agilityssä vuoden 2017 lopussa kolmosiin, ja vuoden 2018 alussa maxi-luokasta pikkumaxiksi. Nyt hyppykorkeudet ovat enemmän koiran koon mukaisia: 40 - 50 cm. 
Kolmosluokan kisaaminen käynnistyi melko hyvin, ja alkuvuoden aikana saatiin kokoon kuusi ( 6) nollatulosta. Näistä kaksi oli agilityradoita ja neljä hyppyradoilta. Mahtuipa mukaan yksi tuplanollakin!

Mutta kesää kohti Hurman vauhti vain hidastui, ja etenkin puomin suoritus alkoi olla hidas! Hurma jäi usein seisomaan puomin alaslaskevalle osalle ennen kontaktialuetta, ja näin menetimme nollatuloksia, mm. piirinmestruuskisoissa. 

Agiråkki heinäkuussa Joensuussa ( kuva Janica N)

Vuoden 2018 tuli voimaan uuden agilitysäännöt, jotka mahdollistavat koiran siirtämisen takaisin alempiin luokkiin, ja uudelleen nousutulosten keräämisen. Ja niinpä Hurma siirtyi takaisin ykkösluokkaan syyskuussa. Nyt meillä on tästä luokasta neljä ( 4) nollatulosta, mutta tarkoitus on kerätä vielä toiset neljä, ennenkuin siirrymme kakkosluokkaan. Olen löytänyt uudelleen rentouden ja ilon agilityyn, ja se näkyy myös Hurman tekemisessä! Puomikin on sujunut kisoissa melkin yhtä hyvin kuin harkoissa. Tavoitteena on nousta takaisin kolmosiin, jos tekeminen sujuu yhtä iloisena!


co Terhi Vuojolainen

Rallytokossa en suunnitellut kisaamista, mutta niin vain kisasimme kuusi kertaa Voittaja-luokassa. Joka toinen rata hyllytettiin alle 70 p tuloksin, mutta nyt Hurma ei enää karannut radalta haistelemaan. Ja lopulta Hurma sai lokakuussa koularin RTK 3! 
Nyt sitten harjoitellaan Mestari-luokan liikkeitä. Kisaaminen 2019 on vielä avoinna - on paljon tekemistä ennenkuin ollaan "kisavalmiita" tähän luokkkaan. 

Tässä -10 p suoritus kääntävällä kyltillä, kuva Pauliina Havo

Hurma täytti kolme vuotta toukokuun 3. päivä. Heinäkuussa käytin Hurman MyDOGDNA - testissä. https://www.mydogdna.com/crm/index.html#fi/animals/870027662259/pass
Samalla otetiiin myös ainnevaihduntatutkimus.Hurma kävi elokuussa valokuvattavana, ja yksi kuvista oli Pyrri-lehden kansikuvana joulukuussa.
kuva Tiina Sudensalmi


Aussie Pipsan kanssa jatkettiin rallytokossa Voittaja-luokan liikkeitä, mutta kisattiin vain yksi epävirallinen kisa ( hyvin pistein). Pipsa täytti 10 vuotta 5. heinäkuuta, ja halusin valokuvauttaa Pipsan. Tiina Sudensalmi otti ihania kuvia 10-vuotiaasta!
Sheltti Saimi on toiminut leikkikaverina pyrri Hurmalle, ja osallistunut muutamiin agilityepiksiin.

Hyvää Uutta Vuottta 2019!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti