koirat

koirat

26. elokuuta 2019

Kesän 2019 kuulumiset

Elokuun lopun ilta hämärtyy, ja kesä alkaa olla ohi!

Oli todella ihanaa olla 4 viikkoa lomalla, ja samalla tutustua uuteen lauman jäseneen. Ja Syke sopeutui hyvin laumaan. Leikki pyrri Hurman kanssa sujuu jo kivasti, ja sheltti Saimikin on lämmennyt pennulle, ja leikittää sitä aamuisin. Aussie Pii "sietää" pentua, ja komentaa tarvittaessa. 
19. heinäkuuta., Syke 14 viikkoa. 

Sykkeen kanssa haasteena on ollut kynsien leikkaaminen! Sykkeellä on takajaloissa vielä tuplakannukset, joten kynsiä on kaikkiaan 22 ! Mutta aina vain paremmin ja paremmin sekin on alkanut sujua, ja nykyisin Syke tulee odottamaan vuoroaan, kun leikkaan muiden kynsiä. 

Pentuleikkikavereitakin on kesän aikana tavattu: 
tanskalairuotsalainen pihakoira Piri, kuvat Kirsi Luukkonen

Pitkäkarvainen pyrri Haave, kuva Raija Johansson

Ja pentupaineissa Iloisessa Kirsussa oli monta kaveria: 
Syke 15 viikkoa

Yritys ottaa omasta laumasta yhteiskuva ulkona: 
aussie Pipsa 11 v, pyrri Syke 16 viikkoa, pyrri Hurma 4 v ja sheltti Saimi 7 v
Syke 16 viikkoa
Yhteislenkkikin jo onnistuu, 9.8.2019


Hurman kanssa käytiin heinäkuun aikana muutamat agilitykisat, ja kisapäivät olivat tosi lämpimiä, Haminassa jopa 31 astetta. Nyt on pakko todeta, ettei Hurma ole parhaimmillaan, kun on liian lämmin. Tuo Hamina oli kaikkein pahin! Keskeytin viimeisellä radalla, kun hyppäämisestä ei tullut enää mitään. 
Seuraava viikonloppuna kisasimme Joensuussa, mutta Hurma jopa kiersi hyppyjä. Jotain kummaa oli sattunut parin viikon aikana, 21.7 treenit Laun hallilla menivät tosi hienosti. Nyt Hurman meno ei näytänyt yhtään hyvältä 😥.  Jopa okserin rima kolahti, vaikka yleensä Hurman hypyt ovat olleet liian korkeita!

Sain Hurmalle hieronta-ajan heti kisojen jälkeen. Hurmalla oli pieniä lihaskireyksiä oikeassa takajalassa, ja selkälihaksissa. Kun menimme 1,5 viikona kuluttua uudelleen Essin luo, Hurma meni suoraan hierontapaikalle ja kävi maahan! Taisi tuntua edellinen kerta hyvältä. 
Hieronta tuntui auttavan, ja tauon jälkeen ekat agilityharkat sujuivat todella hyvin, meillä oli hauskaa!

10.8. kävin Hurman ja Sykkeen kanssa Pieksämäellä epävirallisissa rallytokokilpailuissa. MES-luokassa pisteet jäivät 48:n, Hurma ei ymmärtänyt ollenkaan, että jakkarat olisi pitänyt pujotella eikä hypätä niiden yli! Hurma sai kuitenkin tuomarin palkinnon : "Ihanan iloinen tsemppi päällä". 

Nakki MES- luokassa sai koiraa palkata kesken radan, ja nyt pisteet olivat 85! 10 pistettä menetettiin, kun hidastin "kutsu koira" - kyltin kohdalla. 
Mutta mikä parasta - Hurma ei haistellut, vaan keskittyi tekemiseen!

Ehkäpä me joskus onnistuisimme virallisissa kisoissakin!
Pieksämäki 10.8.2019, kuva Mervi Laakso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti