koirat

koirat

29. heinäkuuta 2012

LPKY:n Mölli-BH-koe

"LPKY:n Pk-jaos järjestää mölli-BH-kokeen Tapavainolan kentällä 27.7. perjantaina, ilm. alkaa klo 17 ja koe klo 17.30. Osallistumismaksu 5 € maksetaan paikan päällä. Tuomarina toimii Pia Rapi. "
En ole koskaan nähnyt livenä BH-koetta, lukenut vain sääntöjä ja katsonut YouTubesta videoita. Joten  tämä oli loistava tilaisuus kokeilla, millainen koe oikeastaan on.
Kuvat Miira I.
Onko tämä aussi? Kuva ennen kokeenalkua.
Koiria ilmoittautui tähän epäviralliseen kokeeseen kaikkiaan viisi. Olimme jälkimmäisessa parissa, jossa tosin oli kolme koiraa. 
Pipsan luoksepäästävyydessä ei ole mitään ongelmia. 
tuomarina Pia Rapi
Pipsalla oli ensimmäiseksi paikallaan olo häiriön alaisena. Myönnän jännittäneeni, miten Pii reagoi tällaiseen paikallaan oloon, kun olen selin siihen. Ja aikakin oli pidempi kuin mitä olemme harjoitelleet aiemmin. Pipsa oli noussut seisomaan juuri hetkeä ennen liikkeen lopettamista ja lähtenyt tulemaan minua kohti. Pii pysähtyi kun käännyin, käskytin sen maahan takasin ja palasin sen luokse. Tuomarin kommentit ja neuvot tästä liikkeestä: annoin liikaa käskyjä eli sanoin "maahan" ja "paikka" - ihan niin kuin tokokokeessa. Eli paikkakäsky pois ja harjoitteluun pidennettyjä paikallaan oloja ja niistä palkkausta vahvistamaan paikkaallaan pysymistä. 
Kytkettynä seuraaminen: täyskäännös vasemmalle ei ollut hyvä. Tähän taas vaikuttaa, että olen tehnyt käännöksen tokossa oikealle! Eli tätä pitää harjoitella. Lisäksi Piin seuraaminen oli taas väljää, vire ei tahdo kestää. Mutta kuitenkin ottaen huomioon seuraamisliikkeen keston ja sen lisäksi ihmisryhmän kiertämisen, niin Pii seurasi jopa paremmin kuin lyhyessä tokokokeessa.
Tässä välissä palkkasin Pipsan. 
Vapaana seuraaminen: kun itse etenin reippaasti, niin Piikin oli mukana paremmin. Annoin turhia lisämerkkejä koiralle ( osin huomaamattani) ja tuomarin ehdotus olikin, että minulle pitää antaa siitä palautetta harjoittelussa. Henkilöryhmän kiertäminen ja pysähtyminen oli yllättävän helppoa.
Minusta hankalinta oli nuo askelmäärät seuraamisliikkeissä, en mitenkään muistanut aluksi laskea askeleitani.
vapaana seuraamisen alku
Istumisliike: tässä ei ollut korjattavaa :) 
Maahanmeno ja luoksetulo: taas turha "paikka"-käsky, kun en tiennyt aiemmin, ettei sitä saakaan antaa tässä kokeessa. Lisäksi olen opettanut Pipsan tulemaan sivulle luoksetulossa. Eteen tuleminen onnistuu käsiavuin, mutta siitä sivulle siirtyminen jäi vinoksi. Kotona sisällä harjoitellessa Pii siirtyy sivulle tosi upeasti - eli lisäharjoittelua.  Pitää miettiä, miten jatkan tuo eteentulemisen kanssa....
Tuomari antoi jokaiselle koirakolle suullisen palautteen kokeen ensimmäisestä osasta. Kaikki koirakot pääsivät kokeilemaan ns. kaupunkiosuutta, joka tosin toteutettiin harjoittelukentän vieressä. Tämän osion Pii läpäisi hyvin.  
Suhtautuminen henkilöryhmään ok,  tuomarin ehdostus oli, että käskytän Pipsan jatkossa joko istumaan tai maahan, niin liike on hallitumman  näköinen. Minä sain palautetta liikkumisestani; kannattaa kävellä suoraan :) Pipsa ei reagoinut kummemmin kelloa soittavaan polkupyöräilijään, toiseen koiraan eikä lenkkeilijöihin. Jäädessään yksin Pipsa odotti rauhallisesti katsoen minun perään :)
henkilöryhmä

Koe oli todella upeasti järjestetty juttu. Tuomari antoi vielä kokeen lopuksi sekä suullisen että kirjallisen palautteen sekä ohjeita.  Hänen mielestään voisin mennä jo tänä syksynä Piin kanssa viralliseen BH-kokeeseen. Tämä asia taitaa kuitenkin jäädä ensi kevääseen.... katsotaan nyt miten harjoittelu sujuu.
 
Hermanni kanssa kävin 28.7. Mikkelissa agikisoissa, jotka olivat KV-näyttelyn yhteydessä Mikkelin raviradalla. Tiedossa oli lämmin päivä!
Hermannille KV-radalta tuli hyl, koira "katosi" minulta hetkeksi vaateongelmieni takia, ja hyppäsi aidan väärästä suunnasta. Opetus: katso mitä laitat päälle agikisoihin. No asia korjattiin seuraaville radoille, kiitos seurakaverien. 
Agirata oli mukava! Minun hätäilyni takia Hermanni meni muurin ohi, mutta sain sen korjattua oikein, kontaktit onnistuivat, joten tulos 5, aika - 3,45 ja sij. 11/25. Yllätävän hyvä aika muurin korjaamisesta huolimatta.  Hypäri meni myös hyvin, Hermannin ohjaaminen oli kivaa! Mutta taas yksi virhe: pituudelta mentiin suoraan kepeille ja vauhtia oli liikaa - kakkosväli. Eikun korjaus, kepit uudelleen ja sittenhän rata onnistui loppuun asti. Tulos 5 + aikavirhettä 1,91 ja sij. 6/23.  Neljän hylkyradan jälkeen tuntui tosi hyvältä saada tuloksia, mutta oli ne nollaradat niin läheällä.....
Pii sai tuliaisiksi uuden lelun, joka taisi kuitenkin olla liian helppo aussille....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti