koirat

koirat

23. heinäkuuta 2012

Kesäkuulumisia :)

Juhannus oli ja meni; hieman agitreeniä ja lepoa. Juhannuksen jälkeisellä viikolla oli uudella vuokra-agihallillamme talkoot; siivousta, solumuovin asentamista lattiaan, valojen kunnostamista ja pressuseinän rakentamista. Seuralaisia oli talkoissa mukana runsaasti ja homma sujui! Hiekkatekonurmen pitäisi tulla heinä-elokuun vaihteessa.

Olin suunnitellut treenaavani Piin kanssa kesälomani aikana vähän tiiviimmin, mutta  Pipsa aloittikin viidennet juoksunsa reilut kolme viikkoa "etuajassa". Odottelin niitä vasta heinäkuun loppupuolella alkaviksi eli juoksujen väli lyheni taas ollen nyt 6,5kk. No, treenit muuttuivat pihatreeneksi. Onneksi sain siskoltani aidat lainaksi, joten pihalla oli kepit, minipuomi, rengas ja kaksi aitaa. Niillä sitten mentiin :)

Hermannin kanssa kävin Kuopiossa Agirodussa sunnuntaina 1.7. avoimissa seniorien SM-kilpailuissa ja lisäksi kisasimme Amorosan minijoukkueessa. Hieman jännitti tavallista enemmän, eikä sennurata ollut minusta mikään ihan helppo. Puomin edessä oli putken suu, mutta sinne mentiin vasta sivussa olevan aidan kautta. Rataan tutustumisessa mietin, miten pystyn ohjaamaan tuon kohdan, koska H on erittäin "putkihakuinen" koira. Ja tässä tulos:

Mini, kello 9:00, tuomari Lee Gibson, koirakoita 33, ihanneaika 42 s, eteneminopeus 3,6 m/s
Sija Nro Rotu Nimi Ohjaaja Seura Aika AV RV Tulos Muuta
1 30 borter Masa Marja-Liisa Mäenpää LAGU 37,03 -4,97 0 -4,97  
2 16 cavspa Mandi Riitta Haaranen JAU 39,10 -2,90 0 -2,90  
3 29 cavspa Melli Riitta Haaranen JAU 40,71 -1,29 0 -1,29  
4 28 x-rotu Napsi Seija Hartikainen LAU 41,69 -0,31 0 -0,31  
5 14 auster Aksu Matti Onkamo SIUNT 45,97 3,97 0 3,97  
6 17 shelam Hermanni Tuula Temola WUOKS 39,46 -2,54 5 5  

 Tuo vitonen oli puomin alastulokontaktilta, vaikka mielestäni H sen ottikin. Mutta tuomari oli toista mieltä. :(
Oltiin sentään kuudensia ja rata onnistui muuten hyvin!

Amorosan minijoukkue oli 14./39. Hermanni teki ainoana joukkueessa puhtaan radan - myös sen puomin kontakteineen!
 
14. Salama-shelamit   aika: 175,38 Ratavirheet: 60 Tulos: 235,38
 1 shelam Lilo Elina Kylliäinen   43,00 30 73,00 *   2 shelam Hermanni   Tuula Temola   42,00 0 42,00 *   3 shelam Kylli   Kati Ventovuori   45,00 15 60,00 *   4 shelam Casper   Soili Makkonen   45,38 15 60,38

Lomani viimeinen viikko oli BB-viikko. Perjantaina kävi BB-teltassa ja olin siellä loppuun asti kuuntelemassa hyvää musiikkia ja tanssimassa. Ja seuraavana aamuna oli Varkauden agikisoihin lähtö Hermannin kanssa klo 6, joten nukuin vain 3 tuntia sinä yönä. Ja se tuntui ja näkyi: kolme HYL tulosta, koska ohjaukseni oli aivan liian myöhässä. Viimeisen radan keskeytin, koska homma ei vaan toiminut, suututti oma hölmöys....
Hermanni olisi tehnyt ihan mitä vaan, jos olisin osannut ohjata sitä. Että sellainen reissu loman lopuksi.

Sama ohjauksen epävarmuus näkyi vielä seuraavan viikon agitreeneissäkin; jännä juttu, miten yksi pieleen mennyt kisa voi vaikuttaa vielä jälkeenpäinkin. Vasta seurakaverin tuella sain taas homma toimimaan H:n kanssa ja esim. pujottelun H suoritti aivan itsenäisesti, vaikka olin jo kahden seuraavan esteen takana odottamassa. On se vaan niin mahtava pikkukoira <3

Viime keskiviikkona (18.7.) pääsin vihdoinkin Pipsan kanssa oman ryhmämme agitreeneihin ja tietysti satoi. Mutta treenit menivät hyvin :) Olimme harkkojen  jälkeen kuin kaksi "uitettua koiraa"; Pii sananmukaisesti ja minulla ei ollut yhtään kuivaa vaatetta päälläni.
agitreenien jälkeen

Viikonloppuna oli sitten vielä Tuula Suomalaisen agitreenit lauantaina sekä sunnuntaina. Lauantaina mikään ei onnistunut Piin kanssa, sekä koira että ohjaaja kuumenivat liikaa ja fiilis oli huono. Seuraavana aamuna oli uusi rata ja sepä onnistuikin jo paremmin. Tuula sai minut rauhoittumaan = ohjaamaan rauhallisesti, varmasti. Tuula sanoin: ole kuinTai Chi-tunnilla. Pii on tosi taitava kun vaan maltan rauhoittua, käyttää ääntä mahdollisimman vähän ja liikkua tasaisesti. Siinäpä sitä haastetta jatkoon: miten olla rauhallinen kun koirassa on virtaa vaikka muille jakaa!

Ja sitten vielä Hermannin kasvattajatapaaminen. Amorosan koiria oli paikalla 22! Vanhimmat olivat 10- vuotiaita ja nuorimmat 5 kk. Ja kaikki sulassa sovussa irrallaan Astan pihamaalla.
Muut tekevät temppuja......

Hermannin vieressä sisko Helmi

!
Iso veli"puoli"; sama emä, eri isä.Heinäkuun lopussa suunnitelmissa on  Piin kanssa  mölliBH-koe ja Hermannin kanssa kisataan seuraavaksi Mikkelissä KV-radalla. Ja ennen kisoja en lähde tanssimaan!
                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti