koirat

koirat

20. kesäkuuta 2014

Agilityn SM-kisat, viralliset kisat, epikset ja yhdet häät :)

Aloitetaan raportointi oman seuran järjestämistä agin epävirallisista kisoista 5.6.2014. Saimi oli ainut koirani, joka sai tulokset ja oli medimöllien 1. tuloksella 10 :)
Hermannin sain pidettyä "hanskassa" lähes radan loppuun asti, mutta sitten puomilta H karkasi suoraan edessä olevalle aidalle, vaikka olisi pitänyt kääntyä tulosuuntaan...
Piin rata alkoi huonosti - villikatse silmissä - tiesin, ettei Pii kestä edes hetkeä paikoillaan ja niihän siinä kävi. Aika riehumista koko rata, jolta lopulta tuli kolme kieltoa eli hylky.
Saimi  - medimölli 1.
Lappeenrannassa oli agilityn iltakisat kesäkuun toisella viikolla. Tiistaina oli kolmoset ja tuomarina Marja Lahikainen. Hermannille agiradalta puomin alastulovitonen ja huonon ohjauksen seuraksena kielto eli yhteensä 10. Hypäri ei sitten sujunutkaan: kepeiltä kielto ja pujotteluvirhe ja lopulta tyrkkäsin H:n väärästä suunnasta takakiertoaidalla eli hylky. SM-kisat olivat tulossa ja tein aivan tyhmiä ohjausvirheitä :(

Ykköset kisasivat torstai-iltana. Tuomarina oli Elina Hannikainen. Piille karmean tuntuiselta agiradalta tulos 10, kaksi rimaa tuli alas, aika -5,14 ja sijoitus 5./14. Hyppyradalle starttasimme ensimmäisenä koirakkona, joten ei tarvinnut jännittää. Ja nyt Pii "Porche" kulki! Yksi rima tippui käännöksessä, muuten onnistunut rata!
Pii ykkönen!!!


 
"Porche" etenemä 4,67 m/s :) ja vielä jäi parantamisen varaa...

Vielä ennen SM-kisoja vietettiin toiseksi vanhimman poikani häitä. Sain ihanan miniän.
 
Poikani Miika ja miniäni Eija

Ja sitten 15.6. Tampereelle agilityn SM -kisoihin Hermannin kanssa. Laamasen Miia oli tehnyt kivan karsintaradan. Hermannin lähtö oli vähän hidas, mutta muuten rata sujui upeasti. Hermannin etenemä oli 4,06 m/s, ihanneaikaan vaadittiin 4,2 m/s etenemää, joten tuloksemme oli ns. yliaikanolla, 0,98 eli emme päässeet finaaliradalle. Hermannin sijoitus hyppyradalla oli 63./243. Kymmenvuotiaaksi koiraksi H teki aivan loistavan radan.

Radan jälkeen jäähdyttelin H:n ja laitoin sitten autoon lepäämään. Kun otin H:n autosta uudelleen kävelemään, se ontuikin vasenta etutassua eikä varannut sille yhtään. Olin ymmälläni - mitään ei ollut sattunut radalla ja Hermanni oli liikkunut aivan normaalisti radan jälkeen. SM-kisoissa päivystänyt eläinlääkäri tutki H:n ja löysi lopulta vas. tassun kyynärtaipeesta punkin!!! Olin laittanut punkkiaineen 2 viikkoa aiemmin, mutta se ei ollutkaan tehonnut. Eläinlääkäri poisti punkin ja hoiti tulehtuneen kohdan.
Eli emme olisi päässeet finaaliradalle tämänkään takia. 
Kohta ei näytä kuvassa niin pahalta kuin se oli. Puhdistin haavan kolme kertaa päivässä ja laitoin siihen haavasuihketta. Kolme päivää meni, ennen kuin H alkoi kävellä normaalisti.  Nyt Hermannin jalka on kunnossa, huh!
Nyt odotamme Agirotua ja sen epävirallisia kisoja: sennu SM ja minijoukkuessa Hermannin kanssa, Pii lähtee (luultavasti) kokeilemaan Open-rataa....


Kaunista Juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti