koirat

koirat

12. heinäkuuta 2014

Kesä!

Lomani alkoi Juhannuksen jälkeen. Sää oli kaksi ensimmäistä viikkoa aika viileää, mutta sopivaa pitkiin metsälenkkeihin :)

Aika on kulunut kotitöissä: pensasaidan leikkuuta, mattojen pesua ja varaston siivousta.
Varastosta löytyi mm. 90-luvun prätkähiiriä pyörineen
Sunnuntaina 6.7. kävin Piin ja Hermannin kanssa Janakkalassa Agirodun epävirallisissa kisoissa. Hermannin kanssa kisasimme senioriohjaajien Open SM-radan. Hermanni kuunteli ohjausta erinomaisesti ja luulin tehneeni puhtaan radan, mutta suureksi harmikseni yksi rima oli pudonnut :(
Rimat olivat 35 cm:ssä ja olin varmaan ohjannut huolimattomasti H:n putken jälkeiselle esteelle. Riman putoamisella menetimme 3. sijan ....
Hermannin ja minun sijoitus 8.
Pipsan olin ilmoittanut Open Class-tasoituskisaan. Rata julkaistiin muutama päivä ennen kisoja, joten pääsin harjoittelemaan sitä omassa hallissa. Sain radan sujumaan hyvin, ainoastaan 10. esteen takakierto oli haastava, mutta onnistui harjoituksissa. Piin rata oli lähes päällekäin Hermanni sennuradan kanssa. Ja minua jännitti aivan mielettömästi. Pii varmaan aisti jännitykseni ja kävi kuumana! Vitosaidan rima putosi, mutta rata onnistui 10. esteelle asti. Pii lähti takakiertoon, mutta tulikin sitten takaisin ja hyppäsi aidan väärästä suunasta :(  Menimme kuitenkin radan loppuun asti - kepeille vienti oli erilainen kuin halliimme rakennetussa radassa ja hieman hankala ;)

 


Kisasin Hermanni kanssa vielä minikilpailijoiden joukkueradalla shelttijoukkuessa Kaakonkulman kauhut :)
Hermanille tuli yksi kieltovitonen, kun olin liian lähellä aitaa. Muuten rata meni hyvin. Joukkueemme sijoitus oli 11. /49. eli hyvä myö!!!

Pii täytti 6 vuotta 5.7. Tässä kesäkuvia:
Piin synttärilahja :)
Saimikin sai oman luun
Hermanni rakastaa aurinkoa

Saimi aloitti kolmannet juoksunsa heinäkuun alussa- ja vahtii naapureita ;)

Aurinkoista kesää!
3 kommenttia:

 1. Sattuipa hyvin että sinulla on juuri ne rodut mitä rakastan:) Sinulla on varmasti kokemusta roduista joten haluaisin esittää sinulle muutaman kysymyksen;) jotta sinun olisi helpompi vastata kysymyksiin niin antaisin vähän tietoa itsestäni:P olen 12.v tyttö jolla on jonkin näköistä koirakokemusta. Jos nyt saisin jommankumman noista roduista niin kumpaa suosittelisit minulle. Haluaisin harrastaa aktiivisesti agilityä. Haluaisin mennä tunnin lenkin noin päivässä + aktiviteetit. Kumpi koira lähtee esimerkiksi helpommin jänisten ja kissojen perään entä kumpi on herkkä haukkuisempi? Kiitos jo etukäteen vastauksista:)

  VastaaPoista
 2. Hei Saija Sofia! Vastaus on hieman viipynyt, työt alkoivat ja illat ovat menneet ulkosalla. Kysyit kumpi rotu olisi sinulle soveliaampi. En tiedä, minkälainen tausta sinulla on (perhe, missä asut, jne.), joten suoraa vastausta en pysty sinulle antamaan.
  Kerron sinulle, miten sain itse ensimmäisen koirani. Olin 12-vuotias, kun isäni lupasi minulle, että saan koiran, jos hoidan itse sen ulkoilutukset, ruokinnan, turkin jne. Toiveenani oli skotlanninpaimenkoira, mutta isäni piti rotu liian isona 12-vuotiaalle. Mutta sitten löysin Kennelliiton pentuvälityksen kautta tiedon shelttipennusta, joka oli vielä vapaana. Ja niin meille muutti eka shelttini. Enkä ole päivääkään katunut tuota rotuvalintaa! Sheltti oli oivallinen koulutettava, hyvä ystävä niin iloissa kuin suruissakin, mukava lenkkitoveri. Pienen kokonsa vuoksi sen kanssa on yleensä helppo liikkua esim julkisissa kulkuvälineissä, mutta silti se jaksaa kulkea pitkiäkin lenkkejä!
  Tuon ensimmäisen sheltin jälkeen minulla on ollut 5 shelttiä ja kaksi aussieta. Jokainen koira on ollut oma yksilönsä, kahta samanlaista koiraa ei ole, vaikka rotu olisikin sama.
  Mieti tarkoin, miten paljon pystyt/jaksat sitoutua koiran hoitoon ja kouluttamiseen ja kysele kasvattajilta tietoja heidän koiristaan.
  http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/pentuvalitys/kasvattajia/
  http://www.australianpaimenkoirat.net/kasvattajat

  VastaaPoista