koirat

koirat

16. joulukuuta 2014

Vuoden 2014 viimeiset viralliset agilitykisat

Lau järjesti vielä 13. ja 14.12. agilitykisat, ja kun kisat olivat naapurikaupungissa Lappeenrannassa, niin ilmoitin sekä Hermannin että Pipsan kisoihin.
Hermannille otin kaikki kolme rataa lauantaina ja Pipsalle sunnuntaina kaksi agilityrataa seurakaverini Teijan ohjauksessa ja hyppyrata minun kanssa. Tuomarina LPR:ssa kaikilla radoilla oli Rauno Virta.

Lauantaiaamuna alkoi sakea lumisade, jota kesti puoleen päivään asti. No eihän hallissa sentään satanut, mutta lämmittelyt ja jäähyttelyt oli hieman hankalat, koska lumi paakkuntui Hermannin tassukarvoihin.
Voi miten minua jännitti ennen ensimmäistä agilityrataa, eipä ole pitkään aikaan ollut moista tunnetta. Ja Hermanninkin lämmittelin eri tavoin kun aiemmin - leikittiin makkaraleikkiä - saako Hermanni käden, jossa on makkara, kiinni. Ilmeisesti leikki kannatti, sillä rata onnistui aivan upeasti. Hermannin etenemä oli 4,11 m/s eli sama kuin kuumina kesäpäivinä!!! Tulos agiradalta 0 ja sijoitus 3. :)
Toinen agirata ei enää jännittänyt niin paljon, mutta lämmittelin Hermannin taas leikittämällä. Ja taas 0-tulos ja sijoitus 4. Hyppyratakin meni hienosti, mutta nyt rimat olivat 35 cm:ssä! Hermannista näki, että hyppääminen ei ollut niin sujuvaa kuin aiemmilla radoilla, mutta silti 0-tulos alle ihanneajan ja sijoitus 4. Hermannille siis tripla 0-tulos!!!
Hermannilla on nyt 6 agilityradan nollatulosta ja 3 hyppyradan nollaa eli SM-nollat olisivat kasassa. No - emme ole lähdössä ensi kesänä Ouluun SM-kisoihin -vauhti ei riitä ja Hermannilla on taas ensi keväänä vuosi lisää ikää ;)
Hermannille triplanollatulos!!!
Pipsan ohjaamisessa ja lähtötilanteen harjoittelemisessa on  kokeiltu kaikenlaisia keinoja. Viime kisojen jälkeen kysyin seurakaveriltani, eikä hän voisi kisata muutaman radan Pipsan kanssa. Teijalla itsellään on kisakoirina karkeakarvainen saksanseisoja ja parsoni. Teija harjoitteli nelisen kertaa Pipsan kanssa. Pii istui kiltisti lähdössä odottaen lupaa Teijalta, kontaktiesteet suoritti niin kuin olen opettanut - 2 of 2 on - eikä lähtenyt liikkeelle ennen kuin sai luvan. Ja hypyt sitten -  niin hallittua ja kaunista menoa, mutta vauhtia oli vähemmän kuin minun kanssa.
Teija ja Pipsa vuoden viimeisissä ykkösten treeneissä ennen Lappeenrannan kisaa. Ennen keppejä Pii pistäytyi minun luonani ;)Sunnuntaina oli sitten Pipsan vuoro kisata. Lähtö onnistui, Pii odotti Teijan lupaa lähteä. Kolmantena esteenä oli kepit, mutta Pipsa jätti viimeisen keppivälin pujoittelematta, kääntyi etsimään minua. Teija sai kuitenkin Pipsan aloittamaan pujottelun uudelleen - ensin tosin Pii meni kakkosväliin, mutta toisella kertaa oikein. Ja loppurata oli virheetön! Tulos 10, yliaikaa + 8.56 ( ne kepit) ja sijoitus taisi olla 8. Teija teki oman koiransa, saksanseisoja Jörön kanssa puhtaan radan sijoittui 2. ja sai sertin!

Toiselle agiradalle Pipsa lähti aivan yhtä nätisti kuin ensimmäisellekin. Hieman jännitystä aiheutti puomi, jolle Pii aikoi mennä vaikka ei pitänytkään. Teija sai kuitenkin Piin hallintaan ja rata sujui loppuun asti hienosti! 0-tulos ja voitto!!!!


Maxi 1:n hyppyrata oli viimeinen, ja Pii lähti radalle siis minun kanssa - ja karkasi lähdössä!
Myöhästyin neljänneltä esteeltä ja se kostaantui kepeille menovirheenä. Sen jälkeen rataa mentiin ja lujaa! Rimat kolisivat ja olin aivan varma, että tulos on 20 tai jotain..... Mutta yllätys - vain yksi rima oli pudonnut. Tulos 10, aika - 10,16 ja sijoitus taisi olla 6. :)

Pipsan ja Hermannin Iittalan lasit :)

O-voitto maxi 1 :ssä

Kiva lopettaa kisavuosi 2014 tällaiseen viikonloppuun. Ensi vuonna jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti