koirat

koirat

20. joulukuuta 2022

Hurman vuosi 2022

 Hurma , FI MVA FI AVA-H RTK 4 Tottakai Enks Oo Fakiiri

Vuonna 2022 Hurma saavutti sen mistä olen unelmoinut ja haaveillut jo kaksikymmentä vuotta! Hurma on  minun ensimmäinen agilityssä valioitunut koira 2002 alkaneen harrastamisen aikana. Ensimmäinen agilityssä kilpaillut koirani aussie Sasta oli yhtä sertiä vaille valio, kunnes joudun luopumaan koirasta. Sheltti Hermanni sai kaksi agilitysertiä, mutta kolmas jäi puuttumaan. 


Mutta kerrataan ensin Hurman rally-tokovuosi: seitsemän kisaa, ja vasta viimeisestä tuli tulos!

Vaikka minä yritän olla jännittämättä, niin Hurma on oppinut tunnistamaan kilpailutilanteen. Viimeisessä kisassa minua alkoi jo naurattamaan Hurman "himmailu", ja sitten yllättäen saatiikin tulos.!  Tuomarin kommentit: " ihanasti tsempattu ja kehuttu, iloisesti radalla, superpaljon taitoa"

Ihanat ihmiset kuvasivat vuoden aikana Hurman ratoja, tässä niistä osa:


Agilityssä vuosi 2022 alkoi 16.1.2022 Lappeenrannassa toisella hyppysertillä. Sitten 12.3.2022 agilityradan onnistuminen, Hurmalle SERT- A 💖
Rimat olivat 50 cm, ja Hurma kiersi hyppyjä eka radalla. Myös agilityradalla rimat olivat maksimi korkeudessa, mutta ehkä sisuunnuttiin riittävästi eka radan keskeyttämisestä.


Agility Seniori SM-kisat Hämeenlinnassa 18.6.2022
Hurmalle hieno 0- tulos hypäriltä. Juuri ennen agilityrataa Hurma alkoi nuolemaan toista takatassua, ja radalla sitten uudelleen kesken keppejä! Korjattiin kepit, ja puomin kummastakin päästä 5.
Yhteistuloksissa oltiin Hurman kanssa sennu sm 60+ Sl 9./30
Jälkeenpäin epäilin, että Hurma olisi lämmittelyn aikana nitkauttanut takajalan varpaan, ja herkkänä koirana reagoi sen aihuttamaan kipuun.
Video Hurman hyppyrata:Elokuussa osallistuttiin Suomen pyreneläisten Vuoden 2022 agilityn rotumestarikilpailuun:
Rotumestari Pikkumakseissa Tuula Temola & Hurma

ja sitten.......

11.9.2022 Olen niin onnellinen❤️
Hyvänmielen valio Hurma on nyt myös AVA-H FI MVA Tottakai Enks Oo Fakiiri 💖
Hurma sai kolmannen hyppysertin Kotkassa 11.9.2022 tuomariharjoittelija Ville Liukan radalta, valvovana tuomarina Anne Huittinen.
Pikkumaxien rimat olivat kaikilla radoilla ylimmässä korkeudessa. Silti Hurman etenemä hypärillä oli yksi Hurman parhaista, 4.42 m/s.
video Terhi Hakala
Hurman kuva Kimmo Sormunen

4 kommenttia: