koirat

koirat

18. joulukuuta 2022

Sykkeen vuosi 2022

 Syke, FI MVA RTK 1 RTK 2 Glenn Miller von den Wurzelzwerg

Syke täytti kolme vuotta huhtikuussa 2022. 

Vuoden 2021 puolella menimme mukaan yleisiin rally-tokotreeneihin. Treeneissä Syke oli taitava, ja alkoi keskittymään tekemiseen häiriöistä huolimatta. Niinpä  6.1.2022 uskaltauduin ilmoittamaan Sykkeen ensimmäiseen viralliseen rally-tokokilpailuun. Tavoitteeni oli, että  koiran saisi edes mitattua. Mittaus meni hyvin, kun sain nostaa Sykkeen  pöydälle. 

Starttasimme radalle melkein viimeisenä, joten aikaa odotella ja hakea kontaktia oli hyvin. Lopulta pääsimme "kuplaan";  Syke ei varmaan edes tajunnut, että tuomari seisoi radan reunassa. Tekeminen oli yksi meidän parhaista! 

Tulos 99 p /100 ja sijoitus 1.Onnistuneesta kisaamisen aloituksesta rohkaistuneena osallistuimme 5.2.2022 pyrtsien ja pyreneittenkoirien rallytoko rotumestaruuskilpailuihin Loviisassa Strömforsin ruukilla. Varmaan talven pahin lumimyrsky sattui samalle päivälle, ja kisamatka oli jo senkin takia ikimuistoinen.

Syke suoritti rataa hyvällä vireellä, mutta haisteli paljon. "Py" ja "Tal" olivat useamman kerran tuloslapussa. Mutta saatiin kuitenkin tulos 80 /100 ja pyrrien rotumestaruus ALO -luokassa.
RTK 1 saatiin tuloksella 76/100 15.4.2022! Aivan huippua häiriöherkän koiran kanssa!Sitten ajattelin, että kokeilen mitä tapahtuu, jos mennään rally-tokorataa ilman hihnaa ja opetellaan muutama AVO-luokan tehtävä, mm. pyörähdys sivulla. Syke on tosi nopea oppimaan, ja sen takapään käyttö on upeeta. Joten rohkeena mentiin Vappuaattona kisaamaan ensimmäisen kerran AVO-luokkaan, mutta ei saatu tulosta. Positiivista oli kuitenkin, että Syke kesti radalla, eikä käynyt haukkumassa tuomaria.

Koska mitään katastrofia eka kisassa ei tullut ilman hihnaa, niin uusi yritys tehtiin AVO-luokassa heinäkuussa. Videollla näkyy, miten Sykettä häiritsee, kun rataa suoritetaan yleisön edessä. Vasta kun päästiin vaihtamaan suuntaa pois yleisöstä, rata alkaan sujumaan. Tulos 80 p/100!
video Anne Topra


Seuraava kisa oli ensimmäinen ulkokisa Sykkeelle. Liperissä radalla oli tuomarin lisäksi tuomariharjoittelija sihteereineen. Ja se oli Sykkeelle liikaa! Rata kulki näiden henkilöiden välistä, ja Syke "jäätyi" täysin eikä pystynyt tekemään yksinkertaisiakaan tehtäviä.

15.10.2022 saatiin kuitenkin toinen tulos rallytokon AVO-luokassa ja tuomarin palkinto!
Ja sitten - yllätys, yllätys - 19.11.2022 AVO-luokan tulos 90 p/100, sij 3. ja RTK 2!

Nyt sitten ollaan aloitettu treenaamaan VOI-luokan tehtäviä, ehkäpä ensi vuonna kisataankin!


Rallyn lisäksi Syke kävi paimennustaipúmustesissä heinäkuussa, ja sai hyväksytyn tuloksen.
Minä yritin kyllä kovasti sabotoida 🙄 Sykkeen osuutta lampailla, mutta onneksi tuomari näki Sykkeen taipumukset: Erinomainen.


Agilitya Sykkeen kanssa ollaan tehty harvakseltaan, ja käyty muutamassa epävirallisissa kisoissa. Odotan, että saisin Sykkeen johonkin mittaustilaisuuteen ja varmuuden sen kokoluokasta. Tällä hetkellä mennään medi-rimoilla. Syke ja Ulpu rallytokoharkoissa2 kommenttia: