koirat

koirat

4. maaliskuuta 2012

LAU:n agilitykisat 3. ja 4.3.2012

Vuoden 2012 agikisakausi on nyt sitten avattu kummankin koiran kanssa! 
Lauantaina 3.3. oli kolmosille kaksi rataa: agi sekä hypäri, ja minit aloittivat. Onneksi kisat olivat naapurikaupungissa,  joten lähtö kotonta oli vasta klo 8. Tuomarina LPR:ssa oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Radat olivat selkeät, mutta ihanneaika tiukka. 

Eka rata Hermannille oli agi. Jotenkin lähdin liian huoletttomalla asenteella tuohon eka starttiin. Jätin mielestäni H:n aivan normaalisti odottamaan, mutta kun käännyin katsomaan, niin H seisoi lähdössä ja sitten mentiin. H teki aivan "omaa rataa", ei korvia ollenkaan!  ja jo viidennen esteen jälkeen Hermanni karkasi pitkässä viennissä putkeen eli hyl. En saanut kunnon kontaktia koiraan koko radalla, mutta silti keinu mentiin kahteen kertaan aivan upeasti :)   
No hypärillle otin sitten toisenlaisen otteen. Lähdössä tiukka paikkakäsky ja aivan toisenlainen koira kuin ensimmäisellä radalla. Mutta sitten kumma virhe kepeille mennessä; kepeiltä tuli kaksi kieltoa! Muuten rata onnistui loistavasti. Toiseksi viimeisenä oli okseri,  jonka jälkeen piti vielä maalihyppy kiertää takaa - ja onnistui. Tulos 10 +yliaikaa 3,47, sij. 4./11.  :D

Sunnuntaina 4.3. oli vuorossa ykkös- ja kakkosluokat ja sama tuomari. Ykköset aloittivat päivän ja vielä maxiluokalla, joten taas lähtö klo 8. Rantamäki-Lahtisen ykkösten radat olivat todella kivoja - perusykkösrataa ilman mitään kummallisuuksia.
Pii Pippuri käyttäytyy kisapaikalla edelleen todella mallikkaasti, ihanan rauhallinen koira kunnes mennään lähtöviivalle......
 Agiradan lähtö oli "lentävä", mutta Pii haki hyvin kolme ensimmäistä aitaa ns. takaohjauksella ja meni A:lle ihan oikein. Mutta sitten minä......hölmöilin taas. En vaatinut Pipsaa pysähtymään alakontaktille ja sen jälkeen ohjaus hajosi. Pari kieltoa aidoilta, yksi riman tiputus ja huono vienti keinulle eli kontaktivirhe! Hyvää radassa oli loistava keppien hakeminen ja ajoittain hyvä irtoaminen. Saatiin tuloskin: 20, aika -3,37 (kielloista huolimatta) ja sij. 16. /25(?)

Hypärille sain itseni päättäväisemmäksi: Pii ei karannut lähdössä, mutta otin sen vain yhden esteen takaa. Samanlainen alku kuin eka radallakin ja P haki aidat ja putken tosi hyvin. Rata sujui hyvin puoleen väliin asti, mutta sitten tuli yksi pitkä kaarros ja minä kiirehdin eteenpäin, pari rimaa alas ja Pii aloitti kepit väärin. Itseasiassa tajusin sen vasta keppien lopussa, kun P tuli väärin pois kepeiltä. En korjannut virhettä, vaan suuntasimme loppuun - joten hyvä hyl-rata :)

Hermannin kanssa pitää olla päättäväinen lähdöstä asti, ei pidä olettaa, että kaikki sujuu kuin itsestään. H:n vauhti on hyvä, keinu onnistui!
Pipsa yllätti minut hyvällä irtoamisella, mutta tämän tuomarin radat olivatkin tosi mukavia ja meille sopivia ykkösen ratoja. 

Kaiken kaikkiaan vuoden ensimmäisistä kisoista jäi hyvä mieli! Joten uudet kisailut maaliskuun lopussa......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti