koirat

koirat

20. maaliskuuta 2013

Ekat viralliset agikisat 2013

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna startattiin sitten virallisissa agikisoissa. Laun järjesti lauantaina kolmosille 2 rataa ja sunnuntaina oli 1-2 lk vuoro.
Kisasin Hermannin kanssa lauantaina molemmat radat, sekä agin että hypärin. Agiradalla tuli ensin puomin kontaktivirhe ja sen jälkeen H sinkosikin väärälle esteelle :(   Hypärillä päätin pitää Hermannin "hanskassa" eli valssia valssin perään enkä päästänyt koiraa hetkeksikään silmistäni. Ja 0-tulos, sijoitus 4.! Hävittiin kolmanneksi tulleelle vain 0,1 sek., etenemä 3,93 m/s - ei huono kuukautta vaille 9-vuotiaalta koiralta!

Pipsan vuoro oli seuraavana päivänä. Varmistin tuomarilta, voinko käyttää Piillä kahta hihnaa lähdössä, eikä siihen ollut estettä. Joten - kahdella hihnalla aloitettiin. Kun otin ensimmäisen pois, Pii istui  hetken, mutta sitten lähti - niin pitkälle kun toinen hihna antoi myöten. Laitoin  Piin uudelleen istumaan, otin hihna pois, pari askelta ja lähtökäsky. Onnistui! Eka putkelta kielto, sitten A ylösmenokontakti virhe! Niin kuin toisille olin sanonut, että A:lle menoa ei saa kiirehtiä, niin itse sitten juoksin kilpaa koiran kanssa. Alastulokontaktit onnistuivat hienosti. Puomin jälkeen tuli vielä yksi kielto putkelta eli tulos oli 15, aika -9,43, sij. 8./23. Hypäri olikin sitten kaaos - lähtö epäonnistui, ohjaus myöhässä, Pii kuumeni - ja kolmella kiellolla saatiin HYL.

Hermannin kanssa kävin seuraavana viikonloppuna Kotkassa hakemassa kolme HYL tulosta. Ei vaan onnistunut. Eka radalla puomin kontaktivirhe ja aivan lopussa H haki A:n putken sijasta, muuten ok rata.
Hypärin alku oli mielenkiintoinen: lähtösuora - 3 aitaa ja suoraputki - sen jälkeen slalomit, joissa myöhästyi viimeisellä ja H hyppäsi sen väärästä suunnasta. Viimeinen agirata oli helppo, mutta HYL tuli jo toisella esteellä. H livahti selkäni takana putken väärään päähän.

Maaliskuun kolmantena viikonloppuna vaihdoinkin sitten "lajin" mätsäriin :) Edellisenä päivänä agiharkkojen jälkeen harjoittelin Saimin kanssa ensimmäisen kerran näyttelykäyttäytymistä. No kokemustahan me lähdettiin hakemaan. Pipsa esiintyi isoissa koirissa upeasti, mutta on vielä aika karvaton. Saatiin punainen nauha, mutta sijoitusta ei tullut hyvästä esiintymisestä huolimatta. Saimi sai pennuissa myös punaisen nauhan ja loppukehässä olimme viidensiä!! Ja pentuja oli sentään yli 40. "Saisai" jaksoi upeasti esiintyä huolimatta pitkästä odottelusta kehässä.  kuvat Miia Vaittinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti