koirat

koirat

28. toukokuuta 2016

Hurma 1 vuotta ja Rallytokoa

Pyrri Hurma täytti vuoden 3.5.2016. Hurma on aivan ihana! Mahtavan nopea oppimaan, haluaa aina yrittää ja keksii yleensä nopeasti ratkaisuja ja myös sen, miten sen halutaan toimivan.
Jopa täysin vieraiden kanssa tekee töitä; vappuaattona ravintolan ulkoterassilla vieras ihminen opetti Hurmaa antamaan tassua - aikaa meni viitisen minuuttia, kun Hurma tajusi asian!

Hurma, Tottakai Enks Oo Fakiiri, 1 v!



Lauma: Hurma 1 v, Saimi .,5 v, Pii 7 v ja Hermanni 12 v

Toukokuun 10. Hurma osallistui elämänsä ensimmäiseen epäviralliseen agilitykilpailuun. Myös sheltti Saimi kisasi 2 rataa. Mölliradalla oli vain putkia, aitoja, muuri ja pituus. Hurma suoritti  yhteen menoon 14 estettä - taisi mennä pari estettä väärästä suunnastakin! Vauhtia oli!
Saimille mölliradalta tuli yksi kielto eli pysähdys, muuten rata sujui hyvin: Saimi 1. ja Hurma 2. Ykkösten rata: Saimille yksi kielto, muuten ok.


 Sitten sitä rallytokoa.....
Tajusin huhtikuun lopussa, että Hurmahan saattaisi osata rallytokon tehtäviä ja IKK:lla on viralliset kilpailut 11.5.2016. Ja kun virallisen kisaamisen ikäraja on 10 kk, niin Hurmahan on jo 12 kk!
Ilmoitin siis Hurman kisaan, ja sitten lähdimme kokeilemaan, sujuuko useamman tehtävän suorittaminen peräkkäin. Hurman keskittyminen yli 10 tehtävään oli hieman hapuilevaa, mutta pääosaltaa rataharjoittelu meni hyvin.

11.5.2016 Rallytoko Imatra: tuomari Tiia Hämäläinen.
RT Imatra 11.5.2016
Hurmalle tulos! 89/100 pistettä. Virheistä "tavallisin" oli taluttimen kiristyminen: tehtävät 2, 8, 10, 12 ja 13, eli 5 pistettä meni näistä. Uusin tehtävä 12, koska Hurma nousi ensimmäisellä kerralla seisomaan, toinen kerta onnistui. Pari py (puutteellinen yhteistyö) ja yksi kontr (kontrollinpuute). Mutta kisa meni aivan upeasti vuoden ikäiseltä koiralta!


kuva Anne Topra
Ja kun ohjaaja on "tarpeeksi hullu", niin ilmoitin Hurman toiseenkin RT-kilpailuun.
Kisasimme 21.5.2016 LPKY:n kisoissa, tuomarina Taru Leskinen. Nyt pisteitä tuli 95/100 !!!!!
RT 21.5.2016 LPR
Koko kisan ajan satoi vettä! Pisteitä meni tehtävissä 2 ja 7 - puutteellinen yhteistyö; Hurma nuuski maata, ja tehtävän 9 uusin, kun en muistanut sääntöjä. Eli Hurma istui, mutta ei käynyt maahan. No ei olisi tarvinnut uusia, olisin voinut näyttää Hurmalle kädellä "maahan". Mutta ehkä kuitenkin uusiminen oli hyvä, sillä uusinnassa Hurma teki heti kaikki oikein.
Nyt meillä on sitten kaksi tulosta ALO-luokassa!

Ja onhan muutkin koirani treenanneet: Hermanni ja Saimi agilitya, Pii tokoa, rallytokoa ja agia.




Kaunista Kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti