koirat

koirat

27. huhtikuuta 2019

Huhtikuu - kisakuu, tuloksena OIVA !

Hurmalla on nyt viiden viikon kisaputki takana, ja tuloksena "oikeus vaihtaa" (OIVA) luokkaa eli takaisin kolmosiin!

Agilitykisoja oli viimeisen kuukauden aikana naapurikaupungissa kahtena viikonloppuna, samoin Kotkassa. Ja Pääsiäisena käytiin pitkästä aikaa Joensuussa JOA:n kisoissa.

Laun kisat 31.3. tuomarina Sami Topra: kaksi agilityrataa, joista toiselta tuloksena 5 ja toiselta 10 ja yliaikaa,sijoitukset kuitenkin 1. ja 2.
Haastena meille näissä kisoissa oli mineissä kisannut juoksuinen narttu, jota ohjaaja leikitti hallissa odotusalueella koko maxi- ja pikkumaxiluokkien ajan. Harmillista käyttäytymistä ajattelemattomalta ohjaajalta! No tästä opin, etten vie Hurmaa enää lähdön odotusalueelle vasta kun on ihan pakko, ja käytän makupaloja, ettei Hurma pääse haistelemaan ennen rataa.

Kotka 7.4. tuomarina Pertti Siimes.  Agilityn ilo löytyi jälleen. Radat olivat kivoja, tunnelma hyvä, ei " tyttötuoksuja", joten kaksi hyvää 0- rataa, toinen hypäri ja toinen agirata, mutta Luvat jäivät sekunnin sadasosien päähän. Sijoitukset 3., 3. ja 2.

videot Jenni Hautamäki

Puomilla taas hidastelua, joka todennäköiseti vei meiltä Luvan tällä radalla.

Laun kisat 14.4. tuomarina hypärillä Marjo Heino ja agiradoilla Sami Topra. Hypäriltä 0-voitto ja toinen Luva! Toiselta agiradalta 10, mutta ihanneaika alitettiin ( -4.46) , toiselta taas yliaika 0, jossa aikaa kului puomilla ja sen jälkeisellä putkella. Sijoitukset 1., 3. ja 2.
video Mervi Laakso

Pääsiäsinen ja retki Joensuuhun 20.4., tuomarina Jari Suomalainen. Joensuussa mennä viiletettiin niin hyvin kun osattiin. Eka radalla korjattiin keppien aloitus, toisella radalla mentiin A: n ohi, mutta viimeinen rata oli virheetön, etenemä oli n. 4 m/s. Mutta koska osallistujia oli vain viisi,niin Oiva jäi saamatta. Sijat 2., 3. ja 2.

Ja viimeisin: Kotka 27.4. tuomarina Henri Luomala. Ekana ratana ollut hypäri oli meidän kisapäivän paras, tulos 0 ja voitto, etenemä oli meille tosi hyvä, 4.19 m/ s., Viimeiseltä agiradalla tuli tuo "oikeus vaihtaa" luokkaa! 0-tulos tiukalla ihanneajan alituksella ja voitto! Sijoitukset 1., 3. ja 1.

videot Satu Vaittiniemi
 Se hypäri

Ja OIVA -rata

Reilun kuukuden aikana 2-luokassa Hurma teki 7 nolla tulosta, joista 3 hyppyradoilta ja neljä agilityradoilta. Nyt vaihdamme ainakin hetkeksi kolmosiin, sillä Kymen kennelpiirin mestaruuskisat ovat toukokuussa Kotkassa. Ja sitä ennen Tampereelle sennuohjaajien SM-kisoihin!