koirat

koirat

24. joulukuuta 2021

Vuosi 2021

 Ensin tuntui ettei tänä vuonna tapahtunut mitään, mutta kun aloin selata kalenteriani  niin......


Pipsa, Pii, Pippuri, Porsche - Shepmate´s Awesome 5.7.2008 - 8.4.2021.

Australianpaimenkoira Pipsan voimat uupuivat vähitellen. Takajalat eivät enää suostuneet tekemään yhteistyötä, ja huhtikuussa oli raskaiden päätösten aika. 

Pipsan kanssa kilpailin ensimmäisen kerran tokossa, ja Pii saikin koularin TK1. Myös rally-tokon aloitin aikoinaan Pipsan kanssa 2015, siitä Piille koulari RTK 2. 

Pipsa oli koira, joka palautti lapsieni luottamuksen koiriin. Ihana halattava koira, joka oli agilityradalla tulta ja tappuraa, ja sai lisänimekseen Porsche! 
Pyrtsi Syke yllätti vuonna 2021 esiintymälllä näyttelyissä upasti! Kolme näyttelyä, kolme sertiä ja Syke on nyt FI MVA Glenn Miller von den Wurzelzwergen. 

Kesällä Syke kävi myös tutustumassa lampaisiin Kerimäellä. Valitettavasti emme mahtuneet paimennuksen taipumuskokeeseen, mutta yritetään ensi vuonna uudelleen. Myös rallytoko harjoitukset ovat jatkuneet. Syke on taitava, mutta herkkä ympäristölle. Agilitykin sujuu, mutta kontaktiesteet ovat edelleen haasteelliset. 

Heinäkuussa Sykkeestä tuli kolmen pyrtsipojan isä!

Pyrri Hurman vuosi ei sujunut niin kuin olin suunnitellut;

Rallytokossa meillä oli jopa mahdollisuus toiseen yli 95 pisteen suoritukseen ellen minä olisi töpeksinyt kahta tehtävää. Sitten vähitellen jännitys alkoi taas haitata kisaamista, ja lopulta saimme vuoden aikana nippa napaa kolme tulosta MES-luokasta. Mutta Imatran Kennelkerhon piirimestaruusjoukkueessa saimme tuloksen, ja joukkue sai kultaa! 

Agiliyssa ongelmat alkoivat toukokuussa. Hurma alkoi Kouvolan rallytokokisojen jälkeen kannatella toista takajalkaa ylhäällä aina silloin tällöin. Hurmaa tutkittiin, kuvattiin ja hoidettiin. Lopulta fysioterapeutti Helenan ohjeilla takajalan voimat palasivat ja oireet hävisivät.  Ja yllätyksekseni Hurma sai syyskuussa Wuoksen kisoissa hyppyradalta sertin! 

Tyttökoirien hajut aiheuttivat harmia agilitykisoissa. Pahin tilanne oli kesäkuussa sennujen SM-kisoissa, ajattelematon kanssa kilpailija toi juoksuisen koiran häkkiin lähtöalueen viereen. No hyllyhän siitä radasta tuli, kun Hurma läksi etsimään tyttöä. Kuitenkin toinen rata tsempattiin, ja näytettiin osaamistamme. 

Nyt toivottavasti tyttöhajut eivät enää aiheuta harmia, sillä loppuvuodesta Hurma leikattiin. Hormonipiikit aiheuttivat Hurmalle eturauhasen suurentumista, siitä taas harmia anaalirauhasten tyhjentymiseen. Mutta ennen tätä Hurmasta tuli viiden pyrripennun isä helmikuussa 2021!

Eli ei siis sittenkään niin huono vuosi: 

Hurmalle tripla 0- tulos ja hypäriltä serti!

Rally-Toko 1. piirinmestaruusjoukkue 2021
Ja yksi pennuista muutti meille, Keiju eli Salokanne Moonlight Fairy.


Keiju on väriltään brindle, turkissa "kultaisia karvoja ". Keiju on vilkas, utelias, rohkea; rakastaa ihmisiä, mutta vieraita koiria lähettyttän varoen. 

 

Siinäpä lyhyesti meidän vuosi 2021, joka olikin täynnä kaikenlaisia tapahtumia, ja myös onnistumisia!"Edessä on sata ovea, tuhat tietä. Valitse sydämelläsi, punnitse tunteella, käytä hiven järkeä. Jos erehdyt, uskalla itkeä, uskalla nauraa, uskalla muuttaa suuntaa."

Onnellista Uutta Vuotta 2022!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti