koirat

koirat

17. joulukuuta 2022

Keijun vuosi 2022

 Keiju, Salokannel Moonlight Fairy

Keiju täytti vuoden 24.2.2022,  ja ensimmäiset juoksut alkoivat vuoden vaihteessa ja toiset elokuussa 2022. Aika mielenkiintoisia aikoja elettiin, kun taloudessa oli myös leikkaamaton uros, mutta kaikesta selvittiin!

Keiju on ehtinyt "harrastamaan" kaikenlaista askartelua vuoden 2022 aikana. Keiju osaa mm. avata liukuovikaapit ja lipaston/ senkin laatikot. Keiju on tosi utelias ja toimelias pieni pyrrineito, eikä se, että olen ollut töissä koko vuoden lähes ilman lomia ole ollut kaikein ihanteellisin tilanne.

Keijusta on tullut korutaiteilija:


Pojat ovat tassun alla : 


Mutta onneksi jotain olemme ehtineet harrastaa yhdessäkin. Keiju aloitti toukokuussa agilityn alkeet Fiian taitavassa ja napakassa ohjauksessa. Ja meidän "meditimi": sheltti Tiitu, perro Gromit ja pyrri Keiju, ovat jatkaneet sen jälkeen edelleen treenaamista Fiian ohjauksessa.Kehässäkin ehdittiin pyörähtää yhden näyttelyn verran; Lappeenranta KR 19.6 2022, tuomari Schill Roberto, Romania

Salokannel Moonlight Fairy, Hurma's daughter Keiju 💖
Correct head, right size ears, correct neck. Back should be stronger, needs more chest. Correct legs, slightly turn out feet. Well set tail. In movements outwards rear legs. Good temperament.
JUK1 ERI

Ja sitten käytiin katsomassa lampaita paimennuskokeen taipumustestissä. Keiju ei ollut nähnyt yhtään lammasta ennen testiä.

30.7.2022 Pikkupaimenet! 🐑🐑🐑
Keiju ja Syke läpäisivät paimennustaipumustestin! Keiju tuli mukaan jälki- ilmoittautuneena, kun paikkoja jäi jäljelle. Ja Keiju yllätti positiivisesti. Tuomari Steve Jaunin sanoi, että Keiju paimentaa eritavoin kuin muut pyrtsit tänään - Keiju tekee laajaa kaarrosta lammaslauman takana, ei mutkittele.
Keijunkin arvostelu: Erinomainen

Ja lisää agilityä; sain Keijun mittauksiin kolmessa agilitykisassa, vaikka se ei kisannutkaan ja lopputuolso oli:
24.9.2022 ensimmäinen virallinen mittaus agilityssa; rajatapaus, 42-43 cm. Tuomarin mukaan lähempänä 42:ta kuin 43: a22.10.2022 Keijun toinen mittaus- medi
10.12.2022 Tämän päivän paras "tulos" - Keiju on medi

Keijun säkä on todennäköisesti hieman 42,0 - 42,5 cm


Lokakuussa 2022 Keiju 1 v 8 kk kuvattiin, ja priimaa oli tälläkin saralla:
Keiju oli jo viides koirani peräkkäin, jolla on A-lonkat. Ja muutenkin kaikki oli kunnossa.
Loppuvuodesta otin Keijun mukaan myös rally-toko harkkoihin, ja nehän sujuivat yllättävän hyvin. Kotitreeniä ollaan tehty 3-4 kertaa viikossa.
Koko lauma kävi Kimmo Sormusen kuvattavana marraskuussa; sain Keijusta oman kuvan 💓1 kommentti: