koirat

koirat

12. huhtikuuta 2020

Syke on vuoden ikäinen!

Eilen vietettiin Sykkeen 1-vuotissynttäreitä. (synt.12.4.2019)Tämä eloisa pyrtsi tuli minulle viime kesänä viikkoa ennen Juhannusta hieman yllätyksenä. Olin valmistautunut, että taloon tulee pentu. Pennun piti olla Hurman jälkeläinen, mutta niitä pentuja ei sitten tullutkaan. Mutta sitten tuli Saksasta Syke, Glenn Miller von den Wurzelzwergen.

Vuoden ikäisen Sykkeen säkä on yli 40 cm, ehkä 43 cm?  Ja painoa on 11 kg. Syke on vauhdikas ja eläväinen. Yksi päivittäisiä harjoituksistamme on keskittyminen ja odottaminen; tämä harjoitus vaatii pikkupyrtsiltä paljon, mutta onnistuu. Niin ja säkäkorkeuden mittaamista myös harjoitellaan, koska varmasti Syke joutuu useampaan kuin yhteen mittaukseen.Eri juttujen harjoittelussa agilityssä ollaan varmaan edetty eniten, mutta paljon on vielä tehtävää.
Rallytokon alkeita treenataan kotona pikkuhiljaa. Haasteena on keskittymisen kestäminen harjoituksissa. Tosin en ole halunnut kiirehtiä, vaan edetä koiranmukaisesti. Hurman kanssa saan tehdä sitten enemmän tosissani näitä juttuja.Meillä oli kaikenlaisia suunnitelmia tälle keväälle, mutta nyt kaikki tapahtumat, kokeet ja näyttelyt on peruttu tai siirretty tulevaisuuteen. Niinpä olemme tehneet pitkiä lenkkejä, ja aussie Pipsakin on jaksanut hyvin olla mukana. Kotipihalle on viritetty kepit, ja ostin  pari aitaa lisää, putki löytyi varastosta, ja ikivanha rengaseste odottaa säiden lämpenemistä.

Saimaan rannalla 12.4.2020

" Tänä yönä olen kettu. Pää kallellaan pellon reunassa kuuntelen, kuinka oras
kohisten kasvaa.
Ihmeissäni ihastelen valkeaa yötä
kaikki sadat tuoksut kuonossani. "
Kyösti Mäkimattila
3 kommenttia:

  1. Onnea Syke! :)
    Nyt on hyvin aikaa harjoitella kaikenlaista, kun mitään muuta ei koiramaailmassa tapahdu. :)
    Jännä muuten, ettei Syke paina itseasiassa kuin kilon enemmän kuin mäyräkoira, vaikka näyttää "isolta" koiralta mäykkyyn verrattuna. :)

    VastaaPoista