koirat

koirat

1. toukokuuta 2020

Koronarally - epävirallinen videokilpailu

Koronarally oli kaikille RT-kilpailuluokille tarkoitettu epävirallinen kilpailu, joka järjestettiin FB:n kautta. Osallistuimme Hurman kanssa MES - luokkaan, jossa  oli  27 kilpailijaa. 


Suomen Belgianpaimenkoirayhdistyksen FMBB2020-tokojoukkue järjesti rallyepikset videokilpailuna. Paikanvaraus tapahtui 4.4.-12.4.2020 sähköpostilla, paikanvahvistuksen jälkeen suoritettiin maksu 10 €/koirakko.  14.4.2020 julkaistiin fb:ssa "lähtöjärjestys" eli jokainen koirakoirakko sai kilpailunumero. Meidän numero oli MES22.
15.4.2020 julkaistiin ratapiirrokset sekä video, jossa tuomari esitteli radan. Ratapiirrokseen oli merkitty paikka, josta kilpailijan suoritus täytyi videoida.
Tässä MES-luokan ratapiirros: 


Suoritusvideossa täytyi näkyä kehääntulo (kehänauhan ylitys) sekä kehästä poistuminen (kehänauhan ylitys).  Suoritusvideot lähetettiin fb-ryhmään luokkakohtaiseen kansioon 24.4.2020 mennessä. Tuomarit arvostelivat ja kommentoivat radat. Jokaisessa luokassa sijoitettiin kolme parasta, tasapisteiden sattuessa sijoitus arvotiin.  

Kävin ensin yksin kentällä kokeilemassa pystymmekö selviytymään 20 tehtävän radasta. Ja harjoitus meni hyvin, Hurma oli kivasti mukana tekemisessä. Seuraavana päivänä kokeiltiin sitten Mervin kanssa ratasuorituksen kuvaamista. Minulle riitti tieto, että ratasuoritus kuvataan, ja kerralla pitäisi onnistua! Suoritus ei lähtenyt ollenkaan sujumaan!Joten uusi yritys seuraavana pävänä. Nyt sain pidetty itseni koossa, ja Hurma teki tosi hyvin rataa. Tämä video lähti arvosteltavaksi: 
Ratasuoritukset arvostellut Eija kirjoitti kaikille näin: 
  • MES luokassa arvosteluun vaikutti radan sujuva eteneminen, ohjaaminen ja koiran yhteistyöhalu. Eniten pistevähennyksiä tuli koiran epäselvästi suorittamasta tehtävästä, minkä aiheutti puutteellinen ohjaus
  • en ole tuomari, pyrin kuitenkin samanlaisiin kriteereihin jokaisen radan kohdalla. Krista Karhun rallyraamattua käytin, maalaisjärkeä ja näitä omia kriteereitäni arvosteluissa. Tämä kaikki myös rakentavassa hengessä ja ohjeeksi mihin kiinnittää huomiota. Koiran tekemiseen voi hyvin paljon vaikuttaa, ohjaajan huolellisella tekemisellä ja kertomalla koiralle mitä sen tulee seuraavaksi tehdä.
  • oli ilo seurata iloisia koiria, olosuhteisiin sovitettuja ratoja, onnellisia ohjaajia radan aikana ja jälkeen. Voitte kaikki onnitella itseänne ja olla ylpeitä koiristanne.

Saimme Hurman kanssa 91 pistettä/100, 😃. Aivan huippu juttu, koska viime vuonna kisasimme ensimmäisen kerran MES-luokassa; neljältä radalta saatiin vain yksi tulos, muistaakseni 84 p.

Tässä arvostelu:


Virheet:
Tehtävä 1, puolen vaihto edestä: tvä -1 p ( suoritus olisi voinut olle selkeämpi)
Tehtävä 2, liikkeestä maahan, kierrä koira: py -1p , Hurma haisteli maata, kun kiersin sen.
Tehtävä 6, valkovuokko : tvä -1p
Tehtävä 10, istu, käännös oikealle, istu,(koira oikealla): tvä -1p
Tehtävä 17 merkille lähetys: tvä -1 p ja kontr -1p , tästä en ole ihan varma, mistä virheet tulivat.
Tehtävä 20 mlemmat vasempaan täyskäännös: tvä -3 p.
Käännöksissä meillä on epätarkkuutta. Hurma tekee yleensä käännökset niin nopeasti etten ehdi mukaan!

Ja tuomarin kommentti lämmitti sydäntä 💓

Meidän sijoitus MES- luokassa oli jaettu 6. sija / 27. Oli tosi mahtavaa päästä näin kisaamaan, ja herättää motivaatiota treenaamiseen.

Lopuksi vielä kuvia puhtaista koirista:

Pipsa 11 v 9 kk

Syke 1 v

Pesupäivän tulos, puhtaat koiratEi kommentteja:

Lähetä kommentti