koirat

koirat

27. marraskuuta 2020

Syke 1,5 vuotta!

 Syke täytti 12.10.2020 jo 1,5 vuotta! Mutta on vielä aivan lapsonen 😊

Syke on vilkas ja leikkisä pikku pyrtsi. Säkäkorkeus tavoittelee 43 cm, mutta ihan tarkkaa mittaa en ole saanut. Kaikenlaista pientä harkkaa ollaan kotona tehty, ja minulle olikin yllätys, että Syke pystyy myös toimimaan melko hyvin häiriössäkin!


Kävimme ensimmmäisen kerran ohjatuissa rallytokoharjoituksissa lokakuun lopussa. Ensimmäisellä ratakierroksella Syke reagoi kouluttajaan ja muihin ääniin, mutta toinen kierros sujuikin ongelmitta! 

Videolla Sykkeen kolmas kerta rallytokokoulutuksessa marraskuussa 2020


Sitten agility: 

keväällä 2020 tuntui aika toivottamalta, Syke kiersi hypyt eikä muutenkaan oiken syttynyt koko tekemiseen. Sitten seurakaverin houkutteli minut osallistumaan Sykkeen kanssa IKK:n agility jatkokurssille, ja siitä se sitten lähti! Jo kolmannella kerralla alkoi näyttää hyvältä. 

Puomi jouduttiin opettelemaan kolme kertaa uudelleen, ja pelastuksesi tuli alaslaskettava puomi. Sen avulla Syke alkoi luottaa itseensä, ja nykyisin juoksee puomin ilman epäröintiä. Myös A onnistuu, mutta keinua ei olla vielä otettu mukaan. Kepit onnistuu kuuden ohjurin avulla. Nyös agilityssä häiriöherkkyys näkyy, mutta yllättävän nopeasti Syke palautuu tekemään yhdessä minun kanssa hommia. 

Kävimme Sykkeen kanssa ensimmäisissaä epävirallisissa agilitykisoissa 14.11. Wuoksella. Radalla oli vain hyppyjä ja putkia, rimat taisivat olla 20 cm. 

Eka kerralla Syke kävi haukkumassa jokaiselle ratahenkilöllle, mutta uusintarata sujui hyvin. 


Nyt olemme mukana IKK:n tokokurssilla, ja taas olen yllättynyt miten hyvin Syke pystyy keskittymään vaikka ympärillä on toisia koiria! Se mitä kotona osataan tehdä alkaa onnistumaan myös muualla.

Ja elo kotonakin sujuu, tässä tämän aamun 30.10.2020 tunnelmia: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti