koirat

koirat

5. tammikuuta 2021

Hei, hei vuosi 2020, tervetuloa 2021!

 Vuosi 2020

Minulle tuli 6- kymppiä täyteen alkuvuodesta, mutta sitä en sitten ehtinytkään murehtimaan, kun jouduin heti synttärireissun jälkeen ensimmäisen kerran karanteeniin koronan takia. Matka Tallinaan riiti syyksi 14 päivän karanteenin, ja sen myötä eka kerra etätöihin!  Haaveet  yli 60-vuotiaiden sennuohjaajien agilityn SM-kisoista haihtuivat ilmaan koronarajoitusten takia.  Toivottavasti 2021 kisat pystytään taas järjestämään!

Laumani koko pieneni tammikuussa 2020, kun sheltti Saimi muutti poikan luokse asumaan. Ja se oli kaikille hyvä ratkaisu: kotona oleva lauma rauhoittui, kun etenkin aussie Pipsan ja sheltti Saimin välillä alkoi olla kismaa iän myötä. Ja Saimi nauttii ainoana koirana olemisesta, ja poikani sai kivan koirakaverin, joka odottaa koton kun tulee töistä , joka vie lenkeille ja jonka takia ihmiset pysähtyvät juttelemaan hänelle. Saimi täytti elokuussa 8-vuotta.

Saimi 8 vuotta

Aussie Pipsa vanhenee, sille tosiasialle ei mahda mitään! Vaikka harmautta turkkiin ei ole tullut yhtään lisää, niin vanhuus näkyy kuulon heikkenemisessä ja liikkeiden tullessa yhä kömpelöimäksi. Mutta lenkeille Pipsa on vielä lähtenyt, ja kun vauhtiin pääsee niin 3-4 km menee ihan hyvin. Vastapainoksi sitten nukkumista on paljon, ja koska kuulo on hävinnyt, niin välillä säikäyttää, kun joudun herättelemään tosi sikeästä unesta esimerkikisi syömään. 

Pipsa 12 vuotta


Hurma täytti keväällä 5 vuotta! Alkuvuodesta tuntui, että nyt Hurma on valmis kisaamaan rallytokon MES-luokassa, mutta kisoja peruttiin koronan takia. Pääsimme kisaamaan ensimmäisen kerran elokuussa, ja menestys oli hyvin vaihtelevaa! Eka kisassa luovutin, tuntui ettei mikään sujunut, mutta sitten toisessa kisassa saimmekin toisen tuloksen MES-luokassa. Ja onneksi Kymen kennelpiirin piirinmestaruuskilpailut ehdittiin järjestämään loka-marraskuun vaihteessa ennen kuin koronarajoitukset taas estivät kisojen järjestämisen.

Joukkuekisassa Hurma ei saanut tulosta, mutta joukkueemme sai hopeaa! Seuraavana päivänä oli sitten yksilökisat, ja nyt kaikki onnnistui nappiin! Osasin valmistautua Hurman kanssa oikein, radalle meno sujui kuin tanssi, ja tulos oli 97 pistettä! ja samalla Hurmalle RTK 4 ja yksilöpronssia.

Agilityssä Hurma nousi taas kerran kolmosiin, ja nyt vauhtia olikin tullut lisää! Hurman ohjaaminen nopeammalla tempolla tuotti minulle vaikeuksia, mutta toisaalta olipa ihana ohjata koiraa, joka ei "kävele"! Vauhtia voisi olla vielä enemmän, mutta tällä hetkellä agilityn tekeminen tuntuu hyvältä, ja toivottavasti pääsemme jatkamaan kisaamista tänä vuonna. Ja niihin sennujen SM-kisoihin!




Hurma 5 vuotta


Syke! Mitäpä tästä pyrtsin vuodesta kertosi....

Näyttelyihin ei päästy, mutta parissa matsh showssa käytiin. Agilityn treenaaminen jatkui, ja loppuvuodesta aloitettiin uudelleen hyppytekniikan tekeminen. Keväällä Sykettä ei kiinnostanut yhtään hypätä, mutta nyt vire on toinen!

Treenasin Sykkeen kanssa  rallyjuttuja kotona eteisessä ja siksi minulle oli täysi yllätys, että Syke pystyi tekemään rallytokoa hallissa ja häiriössä. Ehkäpä voisimme kokeilla ALO-luokkaa tänä vuonna.....

Vuosi 2020 olisi ollut paljon tylsempi ja ikävämpi ilman Sykettä.



Syke 1 vuotta


Kun korona esti kisaamista ja tanssimisessa käymistä, niin minulla oli enemmän aikaa olla kotona, ja nauttia koirien kanssa yhdessä olosta.  



Opettelin myös uutta: 

Kiihtyessään Hurma puree omaa ( tai Sykkeen ) hihnaa, ja on saanut tavallisia hihnoja useamman rikki. Halusin hyödytää rikkimenneiden hihnojen lukot ja siitä se sitten lähti: opettelin tekemään hihnoja paracor-narusta. Miten koukuttavaa tekemistä hihnojen tekeminen onkaan. Sykkeellä ja Hurmalla on nyt 8 paracord-hihnaa eri käyttötarkoituksiin ( ja uusilla lukoilla).  Ja mikä parasta - hihnat kestävät hyvin myös Hurman repimisen.



"Edessä on sata ovea,
tuhat tietä.
Valitse sydämelläsi,
punnitse tunteella,
käytä hiven järkeä.
Jos erehdyt,
uskalla itkeä,
uskalla nauraa,
uskalla muuttaa suuntaa."
Onnellista vuotta 2021!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti