koirat

koirat

30. joulukuuta 2023

Hurman vuosi 2023

Hurma täytti kahdeksen vuotta toukokuussa, on siis jo veteraani!

Agility

Odotukset vuodelle 2023 oli suuret, sillä Hurma oli todella hyvässä kunnossa ja vireessä vuoden alkaessa. Yhtenä tavoitteena oli saada meriitit kolmosten agility - ja hyppyradoilta. Hurmalla oli jo valmiiksi 3 -luokan hyppyradoilta 13  ja agilityradoilta 11 0-tulosta. 

Hyppymeriitti AGI -H 3 saatiin jo tammikuun 22. päivä Lappeenrannassa. 


Sitten maaliskuusssa tuli ensimäinen vastoinkäyminen: 
annoin ennen viikonlopun kisoja koirille illalla "tikkuluut" . Syke kävi kierroksilla Keijun takia, ja Keiju rökitti Sykettä, jos vain tuli lähelle. Siinä hötäkässä Hurma ilmeisesti nielaisi luun liian isona palana! Yöllä huomasin, ettei Hurmalla ole kaikki hyvin; käytiin ulkona ja annoin sille koirien puuroa piimän kera. Loppuyö nukuttiin. Aamulla Hurma oli vaisu, mutta söi, käveli ja haukkui normaalisti.
Kävin sitten kuitenkin kokeilemassa hallilla miten liikkuu. Puomi meni, samoin 6 keppiä, mutta hyppyjä Hurma ei hypännyt - kiersi tai meni ali. Jokin kipukohta oli vasemmalla kaulalla. Hurmallahan on tosi herkkä kiputunto, ja se näyttää kyllä, jos olo ei ole mukava. Ei auttanut muu kuin perua kisaamissuunnitelmat.

Onneksi luu liukeni itsestään ruuansulatuskanavassa, ja Hurma toipui, mutta minun kisavire hävisi. Maaliskuussa kuitenkin käytiin Haminassa juoksemassa pari kivaa rataa.
Kuva Petra Strübing, Hamina 12.3.2023

Huhtikuussa vasemmasta polvestani repesi nivelkierukka Keijun agilitytreeneissä, ja kaikki suunnitelmat menivät uusiksi. Jouduin perumaan senioriSM- kisoihin suunnittellun reissun eikä piirinmestaruuskisoistakaan tullut mitään. Pettymysten pettymys, koska Hurma oli tosi hyvässä kunnossa.

Polveni onneksi kuntoutui vähitellen ja heinäkuun lopussa pystyin jo juoksemaan vähän ilman että polveen olisi sattunut liikaa. Ja sitten viimein 12.8. Hurmalle Varkaudessa Salme Mujusen agilityradalta 0- tulos ja agilitymeriitti AGI-A3 !


Viimeiset agilitykisat tänä vuonna meni yllättävän hyvin!
9.12.2023 Lappeenrata, agirata oli puhdas, yliaikaa vain 0,77 erittäin huonolla ohjauksella, sij. 2. Puomi onnistui loistavasti! Suurilla kaarroksillakin etenemä oli 4.15! Hypäriksi saimme pienten koirien A- radan, josta ei pienille kovin montaa tulosta tullut. Hurmalle radalla kaksi kieltoa, mutta sij.3.
Hoopers

Onneksi tammikuun lopussa oltiin aloiteltu hoopers-treenejä, eikä minun tarvinnut silloin kuin kävellä vain vähän, kun Hurma teki tehtäviä.
Videot: eka rata toukokuussa ja toinen joulukuussaRally-toko

Rallytoko jatkettiin treenaamalla pieniä tehtäviä arkiaamuisin ja ratatreenit olivat kerran viikossa IKK:n hallilla. 

Ainut onnistuminen kisaradalla tuli huhtikuussa: Silloin kun vähiten odotin tulosta, niin Hurma yllätti! Rally- toko Hamina 15.4.2023 tuomari Iiris Harju
Ensimmäisellä kerralla tämän tuomarin MESradoilla 4 vuotta sitten Hurma oli omassa "hajumaailmassaan" kiinni - aattelin, että nyt vain yritetään nauttia kivasta radasta.
Ja mitä sitten tapahtui - Hurmalle tulos! 94p/100 ja sijoitus 1. 😄😊😮 Tämä on meille tosi mahtava tulos vaikka yksi piste jäätiinkin 95:stä, 😍
Hurman rallyrata 15.4.2023, Maija Koski
Näyttelyissä Hurma kävi vain turistina. Kuvassa Keijun emä Iita ja isä Hurma sekä Keiju pyrrien erkkarissa kesäkuussa.

Hurma on edelleen hyväkuntoinen, ja tarkoitus on vielä jatkaa kisaamista agilityssä maltillisesti. 
Rally-tokoa tehdään edelleen, mutta kisaaminen on toistaiseksi tauossa. 
Hoopers- treenejä jatketaan tietenkin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti