koirat

koirat

29. joulukuuta 2023

Sykkeen vuosi 2023

 Olen kuluneen vuoden aikana todennut useita kertoja, että Syke on todella mielenkiintoinen koira. Syke on hyvin taitava, ja kun jokin asia opitaan, niin se sitten osataan. Sykkeen varautuneisuus uusia tilanteita kohtaan on edelleen vähentynyt ja varmuutta tekemiseen on tullut lisää. 

Syke täytti neljä vuotta huhtikuussa. 

Rally-toko

Vuoden alussa aloitin Sykkeen kanssa harjoittelemaan rally-tokon VOI-tehtäviä ja ratoja. Kisaamista kokeltiin jo vuoden alussa, mutta kisatilanteet olivat Sykkeelle liian jännittäviä, ja nollasimme kolme rataa. 

Sitten 2.9.vihdoinkin; IKK:n rally-tokokisat, VOI- luokka, pisteet 84 p/ 100. Sij 1./3 ja TP


Toinen tulos tuli 14.10.2023 piirinmestaruuskilpailuissa joukkeradalta, 90 p/ 100 , sij 2.

ja viikkoa myöhemmin  LPR:ssa 82 p / 100, sij.1. ja RTK 3!

FI MVA RTK 3 Glenn Miller von den Wurzelzwergen

Agility

Sitten jostain kummasta syystä päätin, että mittautan Sykkeen kuitenkin, vaikka agilitya ei kisatakaan. Kuinkas kävikään, ensimmäinen mittaus oli toukokuussa ja Syke olikin medi (noin 42,5 cm), mutta tarvitsi vielä kaksi mittausta lisää.


Joten elokuussa käytiin Jyväskylässä Agilityn SM-kisojen yhteydessä olleessa mittaustilaisuudessa, ja Syke mitattiin lopullisesti mediksi!
Epävirallisissa kisoissa tuli onnistumisia syyskuussa, joten lokakuussa kisattiin ensimmäisen kerran virallisesti! Juostiin kaksi hypäriä Kotkassa. Eka radalla Syke meni huonon ohjauksen takia ohi renkaan, ja reagoi tuomarin liikkumiseen pari kertaa, mutta saatiin tulos 10.
Toiselta hypäriltä 0- tulos, sij.4. Ja yli 4 m/s etenemällä.😊


Video Virpi Hänninen

kuva Susan Hallanoro

Näyttelyt

Myös näyttelyrintamalla tuli yllätys. IImoitin Sykkeen ja Keijun Virolahden KV-näyttelyyn: Haminan kv- näyttely 27.5.2023. tuomari Boris Spoljaric, Kroatia

Syke, FI MVA Glenn Miller von den Wurzelzwergen; val eri1, cacib, Rop


11.6.2023 Suomen Pyreneläiseten erikoisnäyttelyssä:
Tuomari Boris Cavillac , Syke Val Eri Vak3
"Ensemble proportionnée, très stable et statique, il pourrait d'être plus masculine, très joli expression, encolure modeste, couvre du terrain"
kuva Claudia Ottka


Vielä vuoden lopussa kokeiltiin isoa näyttelyä:
Voittajanäyttely, Messukeskus 17.12.2023. Syke 17.12.2023 VAL ERI-2
Hyvät rungon mittasuhteet. Sopiva luusto. Hyvä kallo ja korvien
kiinnitys. Keskiruskeat silmät. Hyvä purenta ja hampaat. Hyvä rintakehä. Paremmin kulmautunut takaa kuin edestä. Hyvä karva, nyörit ja laatat. Takaraajoissa hyvät kaksoiskannukset. Hyvä lantio ja hännän asento. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Esiintyy hyvin.

Yllätyin täysin, miten hienosti Syke esiintyi meluisassa ympäristössä. Syke oli rennompi kuin Keiju!
kuva Juulia Lääperi

Sykkeen rally-tokoharrastus jatkuu MES-luokan tehtäviä opettelen. Haasteita on etenkin edessä peruutuksessa ja merkille lähettämisessä. Mutta Syke osaa jo valmiiksi liikkeestä jäävät tehtävät, mikä myös yllätti minut.
Agilityssä kisataan harvakseltaan hyppyratoja.
Näyttelyt jäävät odottamaan veteraani-ikää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti